Ostale stranice vesti

Međunarodni dan deteta 20. novembar

Međunarodni dan deteta 20. novembar

Međunarodni dan deteta obeležava se svakog 20. novembra. Njegove cilj je da unapredi dobrobit dece širom sveta, promoviše i slavi prava deteta i promoviše zajedništvo među decom.

Ujedinjene nacije su ovaj dan ustanovile još 1954. godine i usvojile i deklaraciju i konvenciju o dečijim pravima, kojom su definisana brojna prava deteta, kao što je pravo da budu zaštićena od nasilja i diskriminacije, pravo na život, zdravlje i edukaciju.

Ovaj dan se obeležava širom sveta i obuhvata čitav spektar aktivnosti, a Ujedinjene nacije ga opisuju kao „Zabavni dan sa ozbiljnom porukom“.

U Apoteci Subotica ovaj dan se obeležava petu godinu za redom, mesto aktivnosti je apoteka kod dispanzera za decu (Ogranak 3, Đure Đakovića 14) gde će se 20. novembra u sredu tokom celog dana svoj deci koja posete apoteku deliti baloni i raznovrsni poklončići koji će im ulepšati njihov dan. Brojni partneri u promociji zdravlja Apoteke Subotica, farmaceutske kuće Bayer, Amicus, Abela, Salveo, Medicodomus, pomogle su da naši mali pacijenti dobiju ukusne pastile, bojanke, korisne nesesere, vitaminčiće, kreme za negu kože i druge poklone, prilagođene uzrastu.

Pozivamo sve sugrađane da sa svojim mališanima na ovaj dan dođu do apoteke Ogranak 3, čak i ako nisu u poseti lekaru, i zajedno sa Apotekom Subotica u vedroj atmosferi proslave ovaj dan.