Ostale stranice vesti

Nedelja posvećena inkontinenciji

Apoteka Subotica

U apoteci Ogranak 1 Apoteke Subotica (na adresi Trg Slobode 1, kod Gradske kuće) u ponedeljak 17.07.2017. od 9 do 12 časova održaće se edukacija za osobe sa problemom inkontinencije. Ovu akciju Apoteka Subotica sprovodi u saradnji sa kućom SimBex NS, renomiranim distributerom visokokvalitetnih proizvoda za zbrinjavanje inkontinencije, a tu spada kompletan program pelena, uložaka, podmetača za inkontinenciju, kao i prozvoda za negu kože – Abri, Delta Form i Abena. U toku edukacije korisnici ovih pomagala moći će da dobiju stručne savete i besplatne uzorke uložaka.

Apoteka Subotica vam omogućava da u toku cele nedelje od 17. do 21. jula ovaj program bude dostupan po akcijskim cenama u svim apotekama koje drže ovaj program. Na akciji će biti i Bambo pelene za bebe.

Inkontinencija je nemogućnost kontrolisanja urina, odnosno gubitak kontrole nad bešikom, u neprimereno vreme na neprimerenom mestui može se javiti kod oba pola, međutim dva puta češće kod žena i može da bude trajna ili povremena pojava. Česti uzroci su i prekomerna telesna težina, trudnoća i višestruki porođaji, menopauza, operativni zahvati, bolesti koje za posledicu imaju inkontinenciju.

Zbog specifičnosti problema osobe koje imaju ovaj problem nerado govore o njemu, te je veoma važno pružiti im što više informacija o inkontinenciji. Saradnici iz SimBex-a će vam u toku edukacije u Apoteci Subotica pomoći da dobijete odgovore na mnoga pitanja vezana za inkontinenciju, od suočavanja sa ovim problemom, do vežbi koje mogu da utiču na poboljšanje problema i preporučene ishrane.

Bićemo srećni da nas posetite i svoja iskustva podelite sa nama.

Vaša Apoteka Subotica i Simbex NS u saradnji