Ostale stranice vesti

25. septembar Svetski dan farmaceuta

Apoteka Subotica

Međunarodna farmaceutska federacija (FIP) ohrabruje farmaceute i njihova udruženja širom sveta da različitim aktivnostima učestvuju u obeležavanju Svetskog dana farmaceuta, 25. Septembar. Ovogodišnja tema je: "Farmaceuti - vaši eksperti za lekove".

Ovaj datum je usvojen za Svetski dan farmaceuta na Svetskom kongresu farmacije i farmaceutskih nauka u Istambulu, 2009. godine. Izabran je iz razloga što je to datum kada je osnovan FIP 1912. godine. Svrha svetskog dana farmaceuta je da podstakne aktivnosti koje promovišu ulogu farmaceuta u unapređenju zdravlja u svim krajevima sveta.

Apoteka Subotica se pridružuje inicijativi Farmaceutske komore Srbije i učestvovaće u organizovanom obeležavanju ovog, za našu profesiju značajnog datuma, koji ima za cilj da promoviše značaj i vrednosti farmaceuta u zdravstvenom sistemu i društvenoj zajednici.

Aktivnosti će se sprovoditi 25. septembra i sastojaće se u celodnevnom savetovanju pacijenata u ograncima 1, 2, 7, 8 i 10. Savetovanje će obavljati ukupno 6 farmaceuta specijalista Farmaceutske zdravstvene zaštite. U periodu od 10 do 12 časova farmaceutska kuća ADOC vršiće merenje šećera u apoteci kod Gradske kuće.