Ostale stranice vesti

Kokosov šećer i Inulin od ForNature sada dostupni u Apoteci Subotica

Apoteka Subotica

Kokosov šećer i Inulin dijetalna vlakna od kompanije ForNatura su dva nova visokovredna prirodna proizvoda koje je Apoteka Subotica uvrstila u svoj asortiman i ponudila svojim korisnicima. Ovi proizvodi su trenutno dostupni u apotekama Ogranak 1 (apoteka kod Gradske kuće), Ogranak 3 (kod dispanzera) i Ogranak 18 (na šetalištu Prozivke).

ForNatura Kokosov šećer dobijen je prirodnim postupkom iz soka cveta kokosove palme i zadržao je hranljive sastojke sveže isceđenog kokosovog nektara. Organskog je porekla i predstavlja bogat izvor vitamina i minerala.

ForNatura Kokosov šećer je nerafinisan, nema aditive i ima prirodnu slast smeđeg šećera sa blagim osećajem ukusa karamela. Može se koristiti svakodnevno, kao potpuna zamena za bilo koji šećer, da se zasladi čaj ili kafa, kao i kod pripreme hrane i poslastica.

ForNatura Kokosov šećer ima nizak glikemijski indeks i i obezbeđuje dugotrajno oslobađanje energije, što pogoduje osobama sa dijabetesom.

ForNatura Kokosov šećer dostupan je u pakovanju od 100g, 250g i 400g.

ForNatura Inulin je prirodno dijetalno vlakno koje potiče od biljke cikorije, polisaharid koji kao prebiotik predstavlja hranu dobrim bakterijama u debelom crevu.

ForNatura Inulin obezeđuje sporo oslobađanje energije, ima manju kalorijsku vrednost od ostalih ugljenih hidrata, olakšava probavu, pomaže u smanjenju nivoa holesterola i glukoze u krvi, smanjuje rizik za hipertenziju, bolesti srca i metabolički sindrom.

ForNatura Inulin se koristi kod pripreme hrane kao zamena za masnoće ili u šećer u svrhu smanjenja kalorijske vrednosti namirnica poput sladoleda, mlečnih proizvoda, slatkiša i pekarskih proizvoda. Inulin IQ je pogodan za slani program, a Inulin OFP za slatki program.

ForNatura Kokosov šećer i ForNatura Inulin pogodni za osobe sa dijabetesom i gojazne osobe, kao i za sve one koji vode računa o ishrani i zdravom načinu života – sada su dostupni za vas u apotekama Apoteke Subotica!