Ostale stranice vesti

Svetski dan borbe protiv dijabetesa

Apoteka Subotica

Povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa Apoteka Subotica priprema za vas aktivnosti u prijatnom ambijentu apoteke Ogranak 2, na adresi Trg Jakaba i Komora 4 (poznatijoj kao apoteka pored subotičke sinagoge) u utorak, 14. novembra.

U saradnji sa farmaceutskom kućom ADOC, u ovoj apoteci od 9 do 11 časova svi sugrađani koji to budu želeli moći će da izmere šećer u krvi, uz stručni savet farmaceuta.

Paralelno sa ovom akcijom, u istoj apoteci će se u periodu od 9 do 12 časova vršiti i analiza telesnog sastava pomoću najsavremenijeg analizatora, u saradnji sa farmaceutskom kućom PharmaSwiss.

Visoka tehnologija koju ovaj analizator koristi omogućava da jenostavnim merenjem dobijete vrednosti koji mogu ukazati na opasnost od nekih bolesti, kao što je visok krvni pritisak, dijabetes, bolesti srca i krvnih sudova, sa posebnim naglaskom na visceralne masti. Dovoljno je samo da stanete na ovu specijalnu vagu, i za samo 15 sekundi dobijate grafički prikaz vašeg telesnog sastava. Prilikom merenja možete se i konsultovati sa farmaceutom i dobiti tumačenje rezultata.

Kao i uvek do sada, za sve naše sugrađane obezbedili smo i specijalne poklončiće, koji će biti dostupni svima u toku akcije u apoteci kod sinagoge.